Hae tästä blogista

tiistai 18. marraskuuta 2014

Muslimit ne vitun terroristit

Muslimi = väkivaltainen naistenalistaja ja terroristitappaja joka ryöstää kaikkea blondia. Kuulostaako tutulta? Tätä skeidaa täällä syötetään ties mistä luukusta milloinkin ja veikkaanpa, että tästä tekstistä tulee ihan liian vihainen, mutta ihan sama, koska nyt minua ihan oikeasti ottaa päähän ja kyllästyttää. Huh, kun tuli pitkä lause. En tainnut yhtään vetää henkeä tuota kirjoittaessa, mutta anyways törmäsin tässä kymmenen minuuttia sitten Claudia Even blogitekstiin "Rasistiksi tullaan kokemuksien kautta!" (http://blogbook.fi/claudiaeve/rasistiksi-tullaan-kokemuksien-kautta/#comment-140) Tarkoitukseni oli kirjoittaa muslimihommista tässä seuraavassa tekstissä ja tämä Claudian kirjoitus siivittikin minut mukavasti vauhtiin sivuamalla tätä aihetta.

Eihän tuo tavallansa mitenkään loukkaavaksi tarkoitettua tekstiä ole, mutta silti minulle jotenkin nousi tuosta ihan valtava raivo. Tuo tapa, jolla hän kirjoittaa muovautui minun näkökulmastani kovin yksipuoliseksi ja lisää maahanmuuttajapelkoa ja -vihaa lietsovaksi. Ei tuo mamukielteisyydellä mässäily varmaan ollut hänen tarkoituksensa, mutta niin siinä nyt vaan kävi. Kova luettelo siitä mitä kaikkea vääryyttä, rötöstelyä, väkivaltaa ja muuta hänen perheensä ja tuttavapiirinsä on kokenut maahanmuuttajien toimesta ja nimenomaan tummaihoiset ja muslimit korostettuina. "Mutta mielestäni on ristiriitaista se, että koraanitunnilta lähdetään Kampin keskukseen tai keskustaan kulmille hakkailemaan ja ryöstelemään suomalaisia lapsia ja nuoria." Noniin ja tällälailla hän yhdistää islamin ja väkivallan toisiinsa. Muutenkin noiden ilmausten "yönmusta kaveri" ja "somalinuori" viljely väkivalta- ja ryöstöjuttujen yhteydessä on aiheetonta. Asia tulisi kyllä mielestäni esille sanomalla ihan vaan vaikka "ulkomaalainen" tai "maahanmuuttotaustainen".

Minäkin allekirjoitan tuon, ettei meidän suomessa kuulu perinteistä ja omasta kulttuurista luopua vähemmistön vuoksi. Rakastan suvivirttä ja siitä tulee kauniit muistot. Kysynpä kuitenkin, ovatko maahanmuuttajat kovaan ääneen vaatineet näitä hölmöjä muutoksia ja kieltoja? Vaadimmeko me suomalaiset lörtsykäsityksen, viinalakien ja muiden säädösten muuttamista vai kenen päästä nuo jutut ihan oikeasti tulivat?  Mieheni Ilpo (tänään tällälailla ;)) tuli suomeen lähes viisi vuotta sitten. Kiintopisteenä oli päästä tekemään töitä ja luomaan elämää turvallisessa ympäristössä. Hän puhuu kuutta kieltä, joiden joukkoon kuuluu suomi. Suomen kielen Ilpo oppi noin kaksi vuotta Suomessa oltuaan, joka on minua aina hämmästyttänyt. Hän opiskeli kotimaassa ammatin ja opiskeli saman ammatin Suomessa vielä uudestaan ja suomen kielellä. Kaikki tämä neljän vuoden sisällä.

Lisäksi hän on vielä äärimmäisen kultainen, hyväkäytöksinen ja muita kunnioittava. Hän nimenomaan haluaa sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Hän sanoi viime viikolla, että tuntee olevansa enemmän suomalainen, kuin afrikkalainen. Kyllä hänestä moskeija jossain lähistöllä olisi kiva, mutta kun sitä ei ole, niin ei ole. Ei hän väkisin sellaista vaadi ja viettää jopa joulua minun ja perheeni kanssa. Monesti olen kuullut, kun hän muiden mamu-ystäviensä kanssa on aiheesta jutellut, he ovat itse sanoneet, että "jos haluamme luoda elämää Suomessa, meidän on opittava kieli ja noudatettava Suomen lakeja sekä tapoja." Näin suurin osa maahanmuuttajista täällä toimiikin. Miksi siis pitää lietsoa lisää hankaluuksia ja tappaa se sopeutumisen into joka heillä on tänne tullessaan.

Mieti omalle kohdallesi tilannetta, jossa itse olet epävarma turvallisuudestasi täällä kotimaassa. Sinun on muutettava kauas kotoa vieraaseen maahan ja olet innoissasi siitä, että saat uuden alun hyväksi kehutussa ympäristössä, vaikka kaipaatkin kotia ja taakse jäänyttä perhettä. Ajattelet, että nyt minulla on mahdollisuus kaikkeen siihen mihin ei aikaisemmin ollut. Opiskelet kieltä ja haet kouluun taikka töihin. Teet kaikkesi, jotta sinä pärjäisit ja jotta sinut hyväksyttäisiin uuteen maahan. Sitten kantaväestö tuleekin naamallesi huutamaan, että olet RIKOLLINEN KÖYHÄ PASKA, vain koska satuit syntymään alun perin jonnekin muualle ja muuhun uskontoon. Jos sinulle tarpeeksi kauan toitotetaan, että olet tyhmä etkä osaa mitään, alat väistämättä itsekin ajatella niin jossakin vaiheessa. Ei ihmekään, että heikkohermoisemmat alkavat purkaa turhautumistaan jollakin ikävällä tavalla. Totta kai vaadin rikosten tekijöille asianmukaisia rangaistuksia enkä millään tavalla puolustele ketään väkivaltaista, mutta on muistettava, että niitä rikollisia on jok'ikisessa kansallisuudessa, myös meidän suomalaisissa. Aina on jokin seikka tai tekijä joka ajaa rikollisen niihin pahoihin tekoihin. Kukaan ei noin vain synny tietynlaiseksi vain koska on jostakin tietystä paikasta kotoisin.

Claudia Eve itse kommenttiosiossa sitten mainitsee, että hänellä on mukavia kivoja mamu-tuttavia, mutta varsinaisessa tekstissään hän ei heistä mainitse juuri mitään. Minun vihaiseen kommenttiini hän vastasi poikansa kaverien olevan lähes kaikkien mamuja, mutta tekstissä suitsutetaan vain kaikkea sitä pahaa jota muslimit ja somalit ovat hänelle tehneet. Miksi näin, ihmettelen vaan? Olen oikeastaan erittäin tyytyväinen mentyäni tuohon naurettavaan kommenttiosioon mukaan, sillä sieltä tuli juuri se kiteytys jota olen monesti koittanut sanoiksi pukea... nämä tällaiset vastaukset kommentteihini:

1) "En ymmärrä, miten olet voinu vajota noin alas. Somalimiehen avovaimona?? Ei kuulosta lupaavalta sinunkaan tulevaisuus. Kaikki näkevät, mihin somalit ”pystyvät”. Se näkyy rikostilastoissa"

2) "”Suomi rakkaus kuolee päivä päivältä enemmän”. Etköhän sä ole petturi ollut jo syntyessäsi."


3) "Hei Eve, eiköhän jokainen täysjärkinen näe, millaista roskasakkia ne somalit ovat. Ei mitään yhteistä eurooppalaisen kulttuurin kanssa, he eivät sovi, eivätkä tule ikinä sopeutumaan tänne. Tämä on kylmä fakta, kestä se!"



Klassista sanoisin. Nämä kolme ovat yhdeltä samalta herralta, mutta juurikin tätä kuulen usein. Enpä vaivaudu sen kummemmin noita analysoimaan, jokainen vetäkööt omat johtopäätöksensä ja vihatkoon joko minua tai häntä. Olin töiden puolesta seminaarimatkalla syyskuussa ja minulle tuli muutaman tädin kanssa siellä juttua Ilposta ja hänen uskonnostaan. Keskustelu päättyi siihen, kun he sanoivat minulle: "Olet rohkee, mut pidä puoles." Miltä kummalta minun pitäisi puolustautua? Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun minulle sanotaan "kiva, mut älä nyt vaan muslimiks käänny." Siis mitä helkkaria? Ihan tiedoksi vaan, minulta löytyy oma tahto, harkintakyky sekä aivot. Käsi ylös kaikki jotka yllättyivät.

Monella suomalaisella on jokin jännä kuvitelma, että meillä eletään jatkuvasti kotona kauheaa käännytystaistelua ja Ilpo koittaa ängetä päähäni huntua. Ikävä kyllä se huntu on ruman värinen ja pää on iso. No ei vaan on meillä ollut monta keskustelua uskonnoista. Minä olen kristitty ja hän on muslimi ja se on molemmille ihan fine. Lisää keskusteluja tullaan varmasti käymään tulevaisuudessakin ja onneksi osaamme keskustella, kuin aikuiset. Minä olen tieni valinnut, enkä aio sitä vaihtaa, joten jälleen kerran, ei tarvitse olla minusta huolissaan. Näin katkaisen myös sen iänikuisen naistenalistaja -myytin. Koraanissa nainen ja nimenomaan äiti on se jota tulee korkeimmin kunnioittaa tai jotakin sinne päin Ilpo minulle kertoi, mutta näin se on.

Islam ei ole väkivaltainen ja sotaisa uskonto vaan rauhallinen, kurinalainen. Ihan kuten kristinuskossakin, toisen ihmisen hengen riistäminen on äärimmäisen hirveä teko. Muslimeja terroristeiksi leimaavat unohtavat usein esimerkiksi kristinuskon ristiretket keskiajalla, jolloin todella moni sai kristinuskon nimeen raa-asti surmansa. Jokaisessa uskonnossa, kuin muissakin tarinoissa on synkät hetkensä, koska ihmiset tulkitsevat asioita eri tavalla. Muutaman kerran ramadanin viettoa sivusta seuranneena olen todennut, että kristittyjen pitäisi ottaa joskus mallia tästä tavasta. Kuukauden ajan Ilpo oli kuin rauhan tyyssija ja ajatukset ja katse Jumalassa, ei itsessä ja omissa tarpeissa. Minusta se on hienoa ja olen itsekin alkanut pohtimaan miksen noudattaisi meidän kristittyjen paastoa, kuten raamatun mukaan olisi suotavaa.

Muslimeilla, kuten kristityillä, kuten Buddhilla, kuten kenellä tahansa muulla on ihan oma persoonansa. Uskonto ei määrittele, kuka sinä olet vaan se mihin sinä itse uskot. Päätä sinä itse millainen ihminen haluat olla.




4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista lukea sun elämästäsi! Enpä tiennytkään, että ihmiset on noinkin ennakkoluuloisia. Jotenkin ymmärrän Helsingin tilanteen, siellä monet asiat tuntuu muutenkin kärjistyvän ja ongelmia on suomalaistenkin keskuudessa ihan tarpeeksi. Sikäli ymmärrän myös tuon Claudian näkökulman, vaikka outoa, ettei hän sanallakaan mainitse hyvistä puolista... Mutta se oli yllätys, että muuallakin suomessa asenne maahanmuuttajia kohtaan on niin nyreä.

    Islamista olen omien kokemuksieni valossa osittain eri mieltä kanssasi, mutta sen kyllä allekirjoitan, että siitä annetaan liian yksipuolinen kuva ja läheskään kaikki muslimit eivät kuulu mihinkään terroristijärjestöön vaan suurin osa haluaisi viettää ihan tavallista elämää.

    En tiedä, oletteko huomanneet, mutta nyt viimeisen vuoden aikana on tullut useampikin perheohjelma telkkarista, joissa on ollut monikulttuurinen perhe suomessa. Esimerkiksi eilen alkoi Erilaiset perheet ja siellä on myös yksi mustavalkoinen perhe. Musta on kiva, että media on antanut sitä kautta positiivista kuvaa maahanmuuttajista tavallisina ihmisinä.

    VastaaPoista
  2. Se piti vielä sanoa, että somalien kanssa tuntuu olevan sama ongelma kuin romaanien kanssa: osa porukasta käyttäytyy huonosti, elää sosiaalituilla ja on epäluotettavia ja väkivaltaisia. Tämä osa leimaa koko porukan huonoiksi ihmisiksi vaikka toinen puoli käyttäytyisi kuin hyvin tahansa. Ymmärrän ihmisten huolen kun tuo "huonompi" osa saa kuitenkin mediassa enemmän palstatilaa ja toki asialle pitäisi tehdä jotain, mutta pitäisi aina muistaa, että yksittäinen ihminen tulisi kohdata ennakkoluulottomasti omana itsenään ja sitten yhteiskunnalliset ongelmat hoitaa erikseen.

    VastaaPoista
  3. Näinpä näin. Mullakin on joskus ollut jokseenkin kärkkäät mielikuvat muslimeista juurikin siksi, kun tuo negatiivinen mediasyöttö ja keskustelu on pyörinyt koko ajan. Nyt, kun tietää mitä se oikeasti on alkaa vaan enemmän ja enemmän ärsyttää toi silmitön leimaaminen.

    Ollaan huomattu myöskin, että tuota positiivista puolta alkaa putkahdella enemmän ja mustavalkosia pariskuntia muodostuu useampia. Se ei välttämättä oo enää niin tabu, mutta vaatii kyllä aikaa suuremmille massoille sulattaa. Roskasakkiin mä kuitenkin viälä lukeudun tämän kansan silmissä ja somali on kirosana. Toivotaan, että rikolliset saa rangaistuksensa ja rehelliset sais olla rauhassa. Eiköhän se tästä parane :)

    VastaaPoista
  4. niin minä en ainakaan tule muslimiksi muuten kuin väkisin ja tapahtuuko se muslimien tekemänä

    VastaaPoista